Nak resepinya nanti mama n3 semula baby dah ngamuk-ngamuk dah...ok
PUDING LAICI DANGDUT
bahan-bahan:
10 gm agar-agar serbuk/ 1peket agar biasa 28gm
2 liter air
2 cawan gula
2 tin laici - asingkan air( mama guna fruit cocktail)
1 tin susu cair
cara-cara:
1. masukkan air dan agar-agar, masak hingga hancur.
2.masukkan gula, biarkan didih dan gula larut. Tutup api.
Jika guna agar-agar biasa, tapiskan dahulu.
3. masukkan air laici bersama susu cair. kacau rata.
4. tuangkan dalam acuan, sejukkan dalam peti ais.
5. Hiaskan dengan buah laici...
4 comments:
puding ni memang sedap letak apa2 pun kan.kalau kat rumah k.ct ni emmmm...sekejap jer dah beres tau hehehe
betulla kak ct...terimas kerana sudi singgah kat blog saya yang tak seberapa ni...
kak long, kenapa namanya dangdut? Lembut ye patutnya..?
aa'ah...cam taufufa tu..erk yer ker? sedap wooo..try ah...
Post a Comment