Welcome to My Blog

About Me

My Photo
Seorang Isteri dan Mama kepada 2 adorable kids Siti Hawa Hazwani & Muhamad Danial..

Sunday, September 22, 2013

22 September 2013 - Imbasan Percutian...

         
       Assalamualaikum... selamat bertemu kembali setelah lama beertapaaaaa...hahahaii.. tak sempat laweh kome nk ngalo ke  lappy.. ni br nak jinak-jinak semula..dengan menguplode gambar2 n kenangan2 lama...yang tak sempat kome cerita kan..Ini antara beberapa imbasan percutian..haaaa...kome nk citer yg percutian dulu..next time imbasan yg lain plak..yer..
       Ini percutian di Kemaman dgn Puan Maiza @ Maknak.. kebetulan nak amik Paknak katanya..nak turun kapal setelah sekian lama dok di lautan.. Jadi kami pun amik la peluang ni tidur semalaman di sana..


     tengah mentekedarah..bab ni serah pada En Rosli..dia la..'kepalanya'..hihihi


                              Puan Maiza with her lovely son n husband...hihihi


                                       Bila kita nak bercuti lagi Puan Maiza!!!!!!

Friday, August 2, 2013

Assalamualaikum..bersua kembali setelah sekian lama menyepi...hihihi..malas nak mengadap lappy sebenornyer..kalu dulu alasan takde lappy nak update....berebut ngan anak-anak la..berebut ngan en.somi la..Skang ni lak dah ada lappy (en.somi adiahkan..syyhhhh,,) pun malas jugaaaaakkk...adoi...bkn malas...tp tk sempat sebenornye.. ala....ikut la alasan apapn..yang penting ahkak dah mula update!! yeayyy!! itu pun sebab si Maiza...Wey..aku adh update dah ni..hahahhhaha..
   Ok...emm..nak citer ape ek..Sekarang ni puasa dah tinggal beberapa hari je lagi... Aidilfitri lak akan menjelma...apa persiapan adik kakok seme? Ada yang dah mula buat kuih raya..bermacam jenis..Bagi ahkak...idakla buat..ahkak sibuk ngan bisness(eless...mcm bisness juta2)  : D  takder sempatner n membuat..
kecualiiii....haaa,,.. ada kecuali nyer pulak..kecuali kalu ada member yg ajak start...haaaaa..kita pun on laaa..
   Itu ari dah cantik dah plan dengan Mamajen..nak balik Pekan..nak wat kuih raya sesama...last2 tak jadi laaakkk...frust betui laaaa...akak pun jdi malas la nk wat sensorang..
 ok la dah la rasanya akak melalut..kalu dilayan...panjang lagi nih...Nanti berbuka nak  makan apa lak yer..
utk keluarga mmg ada dh menunya...utk diri sendrik ni...sepanjang Ramdhan ni ahkak tak berselera bebuka dgn nasi n lauk pauk..akak berbuka dgn kuih2 je..mee, ckodok gtu jer dan yg tak tingggai..JusBIoDelima....tuuuuu..gambor kat bowoh tuh...
  Lepas dengar jer org azan waktu berbuka...teguk air dulu..then amik dlm dua sudu besar JusBioDelima ni..tunggu setengah jam..time tu pegi la mandi ker...solat maghrib apa semua..barula akak amik kuih ke,,mee ke..kalu nasi2 ni tak moh la tekak ni..kecuali sahur...akak terpaksa amik nasi sebab siang hari nk berkejar kehulu hilir..kan nanti kang tak pasal2 tumbang lak..

Kepada yang belum lagi mengenali Jus ni...haa boleh berkenalan yep,,leh pegi ke website kami di
http://biodelima.net kat sana macam2 cerita kebaikan n kelebihan jus ini berserta testimoni pengguna. Akak ni pengguna setia dari barangan ni dikeluarkan dan dipasarkan sampaila laaa ni.. Bila kita amalkan jus ni di bulan Ramadhan..inshaa Allah..badan kita akan rasa bertenaga..tak la melepek jw...kanak2, ibu2 mengandung pun bagus amik jus ni,,n nak tau lebih lanjut nanti akak cerita di enri lain yew..ok?

okla..jumpa lagi nanti!!..

























                                           


Wednesday, January 2, 2013

Citer 2012

 Assalamualaikum semua...mmmm mama nak citer kisah yg lepas..br lagik la dlm disember 2012. Pada 20hb Disember lepas hari jadi kakak awe..sambut biase-biase je..n dapat la hadiah dari abahnya...adik Deney pun dapat sama..yer la mesti ada jugak kalu tidak mesti la berebut huuhuhu..jadi abahnyer terpaksa la beli adiah utk kedua-duanya..haaaa...citer bab hadiah, kakak awe dapat hadiah ipad!!! yg murah jer...murah tak urah pegi jgk lam ratusan...huhuhu...dah sepupu sepapatnye sume masing2 ade..jadi tk bagi deme ni terliur..abahnyer belikan la..Lepas la hajat di hati anak-anak ni...hihihi..Bila dah dpt..n ah bukak adiah memasing..dah tak cara dah ke makanan n kek..Ralit ler dok membelek ipad..Akak we dapat warna pink n adk Deney worna putih..Mmmm...Mamam dapat aper? huhuhu....hihii...okla..tgk jer la gambo dulu ek nanti esok2 citer lagik yew..

      ..
                                                Masing-masing tayang adiah....ipadddd!!..
         


                                                          HHappy Besday kakak!!!


 

Tuesday, January 1, 2013

Tahun Baru 2013





                                SELAMAT DATANG..
                                                      

                                                    2013

 Assalamualaikum..Selamat Datang  2013..Moga  di tahun baru ini akan ada azam baru yang mahu dicapai?? atau  masih meneruskan azam yang lalu yang masih belum tercapai agar benar- benar tercapai. Apa pun..Selamat Menyambut Tahun Baru..Selamat Menyambut Hari Lahir pada sesiapa yg hari lahirnya pada 1 hb...macam i nih hiiihihi...semoga apa yang kita lakukan dan azamkan akan di Rahmati Allah..Amiin..