Welcome to My Blog

About Me

My photo
Seorang Isteri dan Mama kepada 2 adorable kids Siti Hawa Hazwani & Muhamad Danial..

Monday, November 23, 2009

Resepi best!!


Hari ini mama cuba resepi dr blog akak kita akak Dayang Jack..Semua resepi di huyyooo...sedap-sedap sumer, salah satu mamaa telah cuba stuffed tofu.. memang best bangat..masa lam bulan poser lepas, selalula mama wat resepi ni..habis...terima kasih kak
dayang yer..Minta salin yer r
esepi ni utk member -member...Cubalah..pasti nak wat sokmo!! muahaha...

Bahan-bahan: 3-4 keping tauhu (digaul ngan sket garam)
2-3 ekor udang basah ( direbus n cincang)
1/2 labu bawabg besar- dadu halus

sket lobak merah- dadu halus
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
1/2 biji cili merah ( buang biji n dadu halus)
2 helai daun bawang-hiris
1 sudu teh lada sulah
garam
1 biji telur










Cara-cara:
Goreng tauhu hingga kuning tapi jangan garing. Kemudian belah dua dan keluarkan isinya dan lenyekkan. Gaul isi dengan semua bahan di atas kecuali telur dan sumbat semula dalam tauhu tadi.Celup tauhu dalam telur dan goreng. Hidangkan dengan sos cili.





4 comments:

Mamajenn said...

k.long mmg best pun resepi ni..dulu sy dah pernah buat tp nama dia lain sikit - tauhu poket tp bahannya lbh kurang je...cikbob pun suke nih..oiii org2 kampung, cuba la menu ni...confirm x nyesal..simple n sedap.

moon n tori said...

citer je sedap, bile nak antar kat temeloh ni. terliur baca resepi and tgk gambo je

myza said...

wah nmpak sedapp..masa goreng celup telur tuh isinya tidak terkeluar kah??..teringinnn nak cube,tp laki gue kureng tauhu2 ni..haishh..patut la gelap..kekekkee..

sehati sejiwa said...

----betul makngah..best kan..

---mokder datang lwer pekan..nanti maklong buatkan..muahaha

---maknak, tak kuarnyer isi tu ...try dulu..