Resepi: kak hana Jepun
---------------------------kek coklat kukus----------------------------------
- bahan A: 2 cawan tepung gandum 1 cawan serbuk koko 1 sudu kecil soda bikarbonat 1 sudu kecil baking powder 2 cawan gula halus (ayak dulu baru sukat
--------berkedut nampak kan..
- bahan B: 4 biji telur 1 cawan marjerin cair( mama guna myk jagung jer) 1 cawan susu pekat
---------merekah kat atas sbb tak tutup masa kukus..huhu
bahan C: 1 cawan air didih
--------patut buat topping, mama tak sempat wat, baby wat perangai...len kali laa..hehehe..
cara-cara: 1. Panaskan pengukus. 2. Ayak semua bahan A terus dalam mangkuk.Kacau guna whisk. 3. Masukkan bahan b dan kacau sekata. 4. Masukkan bahan C dan kacau sehingga betul-betul sebati. 5. Griskan loyang dan tabur sikit tepung. 6. Masukkan adunan dalam loyang.( lebih elok tapis dulu adunan spy adunan tidak berketul) 7. kukus selama 11/2 jam atau hingga masak.
- untuk topping: 1/2 cawan serbuk koko. 1/2 cawan susu pekat 2 sudu besar air panas 1 sudu besar butter/marjerin
4 comments:
Fizah, wakakaka...nanti saya nak cuba buat. Tengok bahan macam sama dengan cara buat brownies. Susu je yang laen...ekekeke. Nanti dah buat, saya letak kat blog...hehehe
Thanks nooooooooo...ekekeke
wah k.long, kek coklat kukus tu...blh la berada dlm list utk sy cuba..aduhai dah berderet ni. List nasi dagang dah berjaman list tp x lepas2 lg. Adik deney cepat sikit beso, senang mama nye nak masok..
lela: cuba lat wat kut menjadi lagi
dan cantik dari kita punye..
mamajen: cubalah makngah..tu la
kalu dah beso..rasanyer
rajin tu lebih sket kot..
hehehe..kalau anak2 tak buat hal mesti kek mama piza lg cun melecun..tak le berkedut aje kan..nnt manak balik buatkan topping nya..hahhahaha...
Post a Comment